Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. A sárgáját keverjük fehéredésig a vaníliás cukorral, majd öntsük hozzá az olajat, a tejet és forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet is. Több adagban adjuk hozzá a tojáshabot, az apróra vágott mandulát és a citrom reszelt héját.
Felezzük el a masszát és az egyik részébe keverjük bele a kakaóport, a másikat hagyjuk üresen.
Először a sima tészta felét öntsük a kuglófformába, utána a kakaósat, a tetejére pedig a maradék sárga massza kerül. Villával kicsit össze is keverhetjük.
Előmelegített sütőben, 160 fokon süssük készre körülbelül 50 perc alatt.
Hagyd hűlni, majd borítsuk ki a formából és vonjuk be csokimázzal. A csokit olvasszuk fel az olajjal, majd csorgassuk rá a kuglófra és szórjuk meg darabolt mandulával.









