Elkészítése
A tojást habosra keverjük a cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és simára dolgozzuk.
A masszából 4-5 evőkanálnyit külön tálba veszünk, és belekeverjük a mandulaaromát. A mandulaaroma típustól függően enyhén zöldes árnyalatot adhat a tésztának.
A nagyobb adag tésztába keverjük a rumot vagy rumaromát.
A csokoládéból 12 kockát (vagy ha nagyobb kockákból áll, 6 kockát félbevágva) félreteszünk, a maradékot belereszeljük vagy apróra tördelve belekeverjük a rumos tésztába.
A rumos tésztából egy-egy nagy evőkanálnyit kanalazunk kivajazott muffinsütő mélyedéseibe vagy muffinpapírba. Ezután a zöld tésztából egy teáskanálnyi kupacot teszünk mindegyik forma közepére.
Mindegyik muffin közepébe belenyomunk egy-egy félretett csokikockát. Végül a maradék rumos tésztát elosztjuk a muffinok tetején.
A tetejére szórhatunk durvára vágott mandulát vagy mandulapelyhet.
Sütés:
Előmelegített sütőben 175°C-on, alsó-felső sütésen kb. 20 percig sütjük.
Légkeveréses sütő esetén 160°C ajánlott.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Tálalás:
Langyosan vagy kihűlve fogyasztjuk.
