Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-mandulás muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 dl finomliszt
  • 2 dl cukor
  • 2 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál mandulaaroma
  • 4 evőkanál rum (vagy aroma )
  • mandula (elhagyható)

Elkészítése

A tojást habosra keverjük a cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet külön összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és simára dolgozzuk.

A masszából 4-5 evőkanálnyit külön tálba veszünk, és belekeverjük a mandulaaromát. A mandulaaroma típustól függően enyhén zöldes árnyalatot adhat a tésztának.

A nagyobb adag tésztába keverjük a rumot vagy rumaromát.

A csokoládéból 12 kockát (vagy ha nagyobb kockákból áll, 6 kockát félbevágva) félreteszünk, a maradékot belereszeljük vagy apróra tördelve belekeverjük a rumos tésztába.

A rumos tésztából egy-egy nagy evőkanálnyit kanalazunk kivajazott muffinsütő mélyedéseibe vagy muffinpapírba. Ezután a zöld tésztából egy teáskanálnyi kupacot teszünk mindegyik forma közepére.

Mindegyik muffin közepébe belenyomunk egy-egy félretett csokikockát. Végül a maradék rumos tésztát elosztjuk a muffinok tetején.

A tetejére szórhatunk durvára vágott mandulát vagy mandulapelyhet.

Sütés:

Előmelegített sütőben 175°C-on, alsó-felső sütésen kb. 20 percig sütjük.

Légkeveréses sütő esetén 160°C ajánlott.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Tálalás:

Langyosan vagy kihűlve fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-mandulas-muffin/