Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis márványos meggyes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2 db tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 csipet só

Csokis bevonat

  • 4 evőkanál kávé
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 bögre porcukor
  • 3 evőkanál vaj

Díszítés

  • kókuszreszelék

Elkészítése

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másik felébe a kókuszreszeléket.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a kókuszos tésztát, majd a kakaós részt teáskanállal beleszórjuk. A kétféle

tésztát egy villa segítségével márványozzuk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Közben elkészítjük a csokis bevonatot. A forró kávéban elkeverjük a kakaóport és a porcukrot, hozzáadjuk az olvasztott vajat, simára keverjük, majd a langyos sütemény tetejére simítjuk. Mikor a bevonat már nem folyik, meghintjük kókuszreszelékkel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-marvanyos-meggyes/