Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd a sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet a reszelt csokival és a sütőporral összekeverjük, majd a sárgáját és a fehérjét óvatosan beleforgatjuk.
A tészta felét egy 26 cm-es kerek tortaformába simítjuk, a másik felét pedig sütőpapíros tepsibe kenjük. Mindkettőt 180 fokon sütjük tűpróbáig. Amikor kihűltek, a tepsiben sült téglalap alakú tésztát hosszában elfelezzük, és a kerek tortaforma köré tekerjük, majd a széleket stabilizáljuk például a kapcsos forma pántjával (de ne húzzuk rá szorosan).
A krémhez a sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a felvert habtejszínnel és a zselatinnal, majd a krémet a tortaformába öntjük. A meggybefőttet cukorral felfőzzük, hozzákeverjük a tortazselét, majd a krém tetejére öntjük. A torta tetejét maradék sajtkrémmel vagy habtejszínnel díszítjük.
