Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd a sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet a reszelt csokival és a sütőporral összekeverjük, majd a sárgáját és a fehérjét óvatosan beleforgatjuk. A tészta felét egy 26 cm-es kerek tortaformába simítjuk, a másik felét pedig sütőpapíros tepsibe kenjük. Mindkettőt 180 fokon […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.01.16.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük, majd a sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet a reszelt csokival és a sütőporral összekeverjük, majd a sárgáját és a fehérjét óvatosan beleforgatjuk.

A tészta felét egy 26 cm-es kerek tortaformába simítjuk, a másik felét pedig sütőpapíros tepsibe kenjük. Mindkettőt 180 fokon sütjük tűpróbáig. Amikor kihűltek, a tepsiben sült téglalap alakú tésztát hosszában elfelezzük, és a kerek tortaforma köré tekerjük, majd a széleket stabilizáljuk például a kapcsos forma pántjával (de ne húzzuk rá szorosan).

A krémhez a sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a felvert habtejszínnel és a zselatinnal, majd a krémet a tortaformába öntjük. A meggybefőttet cukorral felfőzzük, hozzákeverjük a tortazselét, majd a krém tetejére öntjük. A torta tetejét maradék sajtkrémmel vagy habtejszínnel díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is