Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokis-meggyes tejszínes sütemény könnyű és krémes édesség, amelyben a puha piskóta, a selymes csokoládés-meggyes krém és a lágy tejszínhab találkozik. Látványos és nagyon finom, így ünnepi alkalmakra és családi összejövetelekre is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.23.

Tészta

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

Tészta készítése

A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és a langyos vizet, majd alacsony fokozaton tovább keverjük. Ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 22×38 cm-es tepsibe simítjuk, és közepes hőfokon kb. 20–25 perc alatt megsütjük. A megadott mennyiségből két lapot sütünk, így kapjuk a sütemény alapját.

Krém készítése

A meggyet a víz nagyobb részében felforraljuk. A pudingport a cukorral és a maradék vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő meggyhez öntjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kicsit hűlni hagyjuk.

A kihűlt piskótalapokat óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, majd a krémet még melegen, de nem forrón az egyik lapra simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínhab a tetejére

A habtejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Tálalás előtt hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni, a tejszínhabot megszórhatjuk reszelt csokoládéval vagy kakaóporral. A meggyes krémbe egy kevés rumaroma is kerülhet, ami kiemeli a gyümölcs ízét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is