Elkészítése
Tészta készítése
A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és a langyos vizet, majd alacsony fokozaton tovább keverjük. Ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 22×38 cm-es tepsibe simítjuk, és közepes hőfokon kb. 20–25 perc alatt megsütjük. A megadott mennyiségből két lapot sütünk, így kapjuk a sütemény alapját.
Krém készítése
A meggyet a víz nagyobb részében felforraljuk. A pudingport a cukorral és a maradék vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő meggyhez öntjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kicsit hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótalapokat óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, majd a krémet még melegen, de nem forrón az egyik lapra simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejszínhab a tetejére
A habtejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Tálalás előtt hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni, a tejszínhabot megszórhatjuk reszelt csokoládéval vagy kakaóporral. A meggyes krémbe egy kevés rumaroma is kerülhet, ami kiemeli a gyümölcs ízét.
