Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-meggyes tejszínes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 2 dl étolaj
  • 2 dl langyos víz
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 1 üveg magozott meggy
  • 15 dkg cukor
  • 6 dl víz
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor

Tetejére

  • 5 dl habtejszín
  • porcukor

Elkészítése

Tészta készítése

A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat és a langyos vizet, majd alacsony fokozaton tovább keverjük. Ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 22×38 cm-es tepsibe simítjuk, és közepes hőfokon kb. 20–25 perc alatt megsütjük. A megadott mennyiségből két lapot sütünk, így kapjuk a sütemény alapját.

Krém készítése

A meggyet a víz nagyobb részében felforraljuk. A pudingport a cukorral és a maradék vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő meggyhez öntjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kicsit hűlni hagyjuk.

A kihűlt piskótalapokat óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról, majd a krémet még melegen, de nem forrón az egyik lapra simítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínhab a tetejére

A habtejszínt porcukorral kemény habbá verjük, és egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk. Tálalás előtt hűtőben pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni, a tejszínhabot megszórhatjuk reszelt csokoládéval vagy kakaóporral. A meggyes krémbe egy kevés rumaroma is kerülhet, ami kiemeli a gyümölcs ízét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-meggyes-tejszines/