Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokis sütik

Piskóták

Csokis mézes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokis mézes egy réteges sütemény, amelyben a mézes-kakaós lapok, a könnyű piskóta és a krémes csokoládétöltelék harmonikusan egészítik ki egymást. Gazdag, mégis puha édesség, amely időt igényel ugyan, de a végeredmény minden falatnál megéri a fáradságot. Ünnepi alkalmakra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
zsuzsi369
Beküldte: 2013.08.29.

Kakaós laphoz

Piskótához

Csokikrém

Tetejére

Elkészítése

Kakaós mézes lapok

A tojást, a vajat, a cukrot, a mézet és a tejet egy lábasban, alacsony lángon 2–3 percig főzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a kakaóport, majd a lisztet és a sütőport. Összegyúrjuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt tepsi hátoldalán, közepes méretű lapra nyújtva, 180 °C-ra előmelegített sütőben 10–15 perc alatt megsütjük.

Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk, először egy kevéssel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan beleforgatjuk a teljes habot. A piskótát ugyanabban a tepsiben sütjük, mint a lapokat, 180 °C-on, kb. 30 perc alatt. Kihűtjük.

Csokoládékrém

A habtejszínt a darabokra tördelt étcsokoládéval és a porcukorral folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Ezután a vajat apránként hozzáadva, gépi habverővel jó habosra keverjük. Ízlés szerint rumot is adhatunk hozzá. Fontos, hogy a krém teljesen kihűljön, mielőtt a vajat hozzáadjuk.

Összeállítás és bevonás

Az egyik mézes lapot a tálcára tesszük, rákenjük a krém felét, majd rátesszük a piskótát. Erre kerül a krém másik fele, majd a második mézes lap. A tetejére gőz fölött kevés olajjal felolvasztott étcsokoládét simítunk.

A süteményt egy éjszakára állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak és a szeletelés könnyű legyen.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk kevés narancshéjjal vagy egy csepp mandulaaromával is, ami friss ízt ad a süteménynek. Ha még mutatósabbra szeretnénk, a tetejére fehércsoki-csíkokat csorgathatunk díszítésként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
zsuzsi369
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is