Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Linzerek

Sütemény receptek

Csokis-mogyorókrémes kosárkák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók kb. 24 db kosárkához: A tésztához: 30 dkg finomliszt 15 dkg margarin 1 tojás 10 dkg porcukor A töltelékhez: 10 dkg étcsokoládé 15 dkg Nutella 10 dkg vaj 2 dl habtejszín Elkészítése: A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral. Adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd morzsoljuk el vele, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Éva Ferenczné Fekete
Beküldte: 2016.06.22.

Elkészítése

Hozzávalók kb. 24 db kosárkához:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg Nutella
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín


Elkészítése:

A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral.

Adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd morzsoljuk el vele, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze a tésztát.

Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet, hogy összeálljon.

Formázzunk gömböt belőle, csomagoljuk folpackba, tegyük minimum 30 percre a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a tésztából csináljunk kis golyókat és nyomkodjuk bele az előzőleg jól kivajazott kosárkákba és süssük aranyszínűre kb. 10 perc alatt.

A csokoládét alacsony hőfokon olvasszuk meg a vajjal együtt, keverjük hozzá a mogyorókrémet, ha kihűlt a keverék, adjuk hozzá a kemény habnak felvert tejszínt is.

Töltsük meg a teljesen kihűlt kosárkákat a krémmel, a tetejét szórjuk meg színes cukorral és szilárdulásig tegyük a hűtőbe.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Éva Ferenczné Fekete
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is