Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokis-mogyorókrémes piskóta egy mutatós és ízletes desszert, amely a kakaós tészta és a krémes töltelék tökéletes párosítására épül. Egyszerűen elkészíthető, mégis ünnepi hangulatot ad, ha vendégeknek kínáljuk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.08.18.

A piskótához

A krémhez

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. A masszát egy 27 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. A megsült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd három lapba vágjuk.

Krém elkészítése

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát. A krémet simára dolgozzuk.

Összeállítás

A piskótalapok közül kettőt megkenünk a kakaós krémmel, majd egymásra helyezzük őket. A harmadik lap tetejét mogyorókrémmel vonjuk be, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. A tortát hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe aprított mogyorót is keverhetünk. Hidegen, friss gyümölccsel tálalva még finomabb.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is