Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-mogyorókrémes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 kanál kakaópor
  • 0,5 üveg rumaroma
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 2 9 kókuszreszelék

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát. A masszát egy 27 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. A megsült piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd három lapba vágjuk.

Krém elkészítése

A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát. A krémet simára dolgozzuk.

Összeállítás

A piskótalapok közül kettőt megkenünk a kakaós krémmel, majd egymásra helyezzük őket. A harmadik lap tetejét mogyorókrémmel vonjuk be, végül megszórjuk kókuszreszelékkel. A tortát hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy szépen szeletelhető legyen.

Tipp

Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a krémbe aprított mogyorót is keverhetünk. Hidegen, friss gyümölccsel tálalva még finomabb.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-mogyorokremes-piskota/