Elkészítése
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a lisztet és a kakaóport. Nagy gáztepsiben megsütjük, és még forrón feltekerjük egy tiszta konyharuha segítségével. Így hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, mogyorókrémmel megtöltjük, újra feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
A tésztához a margarint a mézzel, porcukorral, tojással, a tojássárgájával és a rumaromával gőz fölött kikeverjük. Amikor az alap teljesen sima, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. A masszát két egyforma, 20×30 cm-es lapra osztjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, csomómentesre. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük.
A mézes lapokat megkenjük a pudingos krémmel, majd a tejszínhabot is egyenletesen eloszlatjuk a lapokon. Az egyik mézes lapot kirakjuk a piskótatekercs szeletekkel, majd befedjük a másik mézes lappal.
A csokimázhoz az étcsokoládét és a vajat alacsony hőfokon összeolvasztjuk, amíg sima és fényes lesz. Ezt a mázat a sütemény tetejére öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük.
