Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mogyorós sütik

Csokis-mogyorós szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a lisztet és a kakaóport. Nagy gáztepsiben megsütjük, és még forrón feltekerjük egy tiszta konyharuha segítségével. Így hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, mogyorókrémmel megtöltjük, újra feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk. A tésztához a margarint a mézzel, porcukorral, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.05.10.

Piskóta

Tészta

Krém

Csokimáz

Elkészítése

A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a lisztet és a kakaóport. Nagy gáztepsiben megsütjük, és még forrón feltekerjük egy tiszta konyharuha segítségével. Így hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, mogyorókrémmel megtöltjük, újra feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.

A tésztához a margarint a mézzel, porcukorral, tojással, a tojássárgájával és a rumaromával gőz fölött kikeverjük. Amikor az alap teljesen sima, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. A masszát két egyforma, 20×30 cm-es lapra osztjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, csomómentesre. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük.

A mézes lapokat megkenjük a pudingos krémmel, majd a tejszínhabot is egyenletesen eloszlatjuk a lapokon. Az egyik mézes lapot kirakjuk a piskótatekercs szeletekkel, majd befedjük a másik mézes lappal.

A csokimázhoz az étcsokoládét és a vajat alacsony hőfokon összeolvasztjuk, amíg sima és fényes lesz. Ezt a mázat a sütemény tetejére öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is