Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-mogyorós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • mogyorókrém

Tészta

  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 0,5 üveg rumaroma
  • 30 dkg finomliszt
  • kevés szódabikarbóna

Krém

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • cukor
  • 5 dl habtejszín

Csokimáz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a lisztet és a kakaóport. Nagy gáztepsiben megsütjük, és még forrón feltekerjük egy tiszta konyharuha segítségével. Így hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, mogyorókrémmel megtöltjük, újra feltekerjük, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.

A tésztához a margarint a mézzel, porcukorral, tojással, a tojássárgájával és a rumaromával gőz fölött kikeverjük. Amikor az alap teljesen sima, levesszük a gőzről, és hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. A masszát két egyforma, 20×30 cm-es lapra osztjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, csomómentesre. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük.

A mézes lapokat megkenjük a pudingos krémmel, majd a tejszínhabot is egyenletesen eloszlatjuk a lapokon. Az egyik mézes lapot kirakjuk a piskótatekercs szeletekkel, majd befedjük a másik mézes lappal.

A csokimázhoz az étcsokoládét és a vajat alacsony hőfokon összeolvasztjuk, amíg sima és fényes lesz. Ezt a mázat a sütemény tetejére öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. Hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-mogyoros-szelet/