Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis mogyorós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt

Krém

  • 2 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • cukor
  • 1 csomag diákcsemege

Tetejére

  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 evőkanál olaj
  • durvára vágott mogyoró
Csokis mogyorós

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk egy kisebb tepsiben. Legyen magas a tészta, mivel ha kisül és kihűl ketté kell vágni. A krémhez a pudingot felfőzzük a tejben és hozzáadjuk a cukrot is. Ha kihűlt hozzákeverjük a diákcsemegét is.

A ketté vágott piskótát megtöltjük a krémmel, befedjük a tetejével. Gőz felett felolvasztjuk a a tortabevonót, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan elkeverjük. Rásimítjuk a piskótára, és még mielőtt megszilárdulna megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-mogyoros/