Elkészítése
A lágy margarint kikeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a cukrot és egy csipet sót, simára keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a tojásos masszához. Ha szükséges, tejet adunk hozzá, de figyeljünk, hogy a tészta ne legyen folyós; az állaga sűrűbb legyen, mint a piskótatészta.
A muffin sütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, majd belekanalazzuk a tésztát, és eligazítjuk. 165 fokon, légkeveréses sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. Miután kisültek, mindegyik muffin közepébe mogyorós krémet töltünk.
Közben az étcsokoládét felolvasztjuk, és kevés olajjal simára keverjük. A muffinokat belemártjuk a csokoládéba úgy, hogy a tetejükön egyenletes csokibevonat legyen. Díszítésként szórhatunk rá cukordrazsét, darabolt mogyorót vagy egyéb dekorációt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
