Egy nagyobb tálban összekeverjük a 2 bögre lisztet, a 3/4 bögre cukrot, az 1 csomag sütőport és a 4 evőkanál kakaóport. A közepébe kis mélyedést készítünk, majd beleütjük a 2 tojást. Elkezdjük keverni, és felváltva hozzáöntjük az 1/2 bögre tejet és az 1/2 bögre olajat. Addig dolgozzuk, amíg egynemű, sima masszát kapunk.
A tésztát papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk, majd a tetejére csoki darabokat szórunk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük. A formában kicsit hűlni hagyjuk, majd kivesszük és tálaljuk.
Tipp
A tetejére szórt csoki darabokat a tésztába is belekeverhetjük, így még csokisabb lesz a muffin. Ha szeretnénk, adhatunk hozzá durvára vágott diót vagy mogyorót is.