Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokis muffin áfonyával egy gazdag, gyümölcsös sütemény, amelyben a kakaós tészta és az olvadó csokoládédarabok mellett friss áfonya gondoskodik a különleges ízhatásról. A tetején csokimáz és habkorona teszi ünnepivé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd sima masszát készítünk. A muffin formákat papírral kibéleljük, és félig megtöltjük tésztával. Mindegyik közepébe teszünk egy szem áfonyát és egy kis darab csokoládét, majd ismét tésztát kanalazunk a tetejére.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20–25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Bevonat és díszítés

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd a muffinok tetejét bevonjuk vele. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével gőz felett kemény habbá verjük, és a megdermedt csokimázra nyomjuk díszítésként.

Friss áfonyával és citromfűlevéllel tálaljuk.

Tipp

A csokimázba tehetünk egy kevés rumaromát vagy narancshéjat, hogy még különlegesebb legyen. A hab helyett tejszínhabbal is díszíthetjük, ha egyszerűbbre vágyunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is