Elkészítése
Tészta elkészítése
A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd sima masszát készítünk. A muffin formákat papírral kibéleljük, és félig megtöltjük tésztával. Mindegyik közepébe teszünk egy szem áfonyát és egy kis darab csokoládét, majd ismét tésztát kanalazunk a tetejére.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20–25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Bevonat és díszítés
A csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd a muffinok tetejét bevonjuk vele. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével gőz felett kemény habbá verjük, és a megdermedt csokimázra nyomjuk díszítésként.
Friss áfonyával és citromfűlevéllel tálaljuk.
Tipp
A csokimázba tehetünk egy kevés rumaromát vagy narancshéjat, hogy még különlegesebb legyen. A hab helyett tejszínhabbal is díszíthetjük, ha egyszerűbbre vágyunk.
