Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis muffin áfonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 12 szem áfonya
  • 0,5 tábla étcsokoládé

A tetejére

  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • 12 szem áfonya
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd sima masszát készítünk. A muffin formákat papírral kibéleljük, és félig megtöltjük tésztával. Mindegyik közepébe teszünk egy szem áfonyát és egy kis darab csokoládét, majd ismét tésztát kanalazunk a tetejére.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20–25 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Bevonat és díszítés

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal és az olajjal, majd a muffinok tetejét bevonjuk vele. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével gőz felett kemény habbá verjük, és a megdermedt csokimázra nyomjuk díszítésként.

Friss áfonyával és citromfűlevéllel tálaljuk.

Tipp

A csokimázba tehetünk egy kevés rumaromát vagy narancshéjat, hogy még különlegesebb legyen. A hab helyett tejszínhabbal is díszíthetjük, ha egyszerűbbre vágyunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-muffin-afonyaval/