Tészta:
Egy tálban a vajat, a kakaóport és a porcukrot habosra keverjük. Ezután egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és alaposan összedolgozzuk.
A sütőporral elkevert lisztet a masszához adjuk, majd ízlés szerint belekeverjük a rumot. Az étcsokoládét apró darabokra vágjuk és a nagy részét a tésztába forgatjuk, de keveset félreteszünk a tetejére. Végül folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet.
Formázás és sütés:
A muffin formákat (12 darab) kivajazzuk vagy papírkapszlikkal kibéleljük, majd megtöltjük a masszával. A tetejére rászórjuk a félretett csokidarabokat.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A tésztába keverhetünk egy marék apróra vágott diót vagy mogyorót is, így ropogósabb lesz. Ha szeretjük a gyümölcsös ízeket, a tetejére szórhatunk pár szem friss málnát vagy meggyet is a sütés előtt.