Elkészítése
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjét egy nagyobb tálban kemény habbá verjük, majd hozzáöntjük a kikevert sárgáját, lisztet, sütőport és vizet. Óvatosan összekeverjük (nem baj, ha a hab törik). Az így elkészült keveréket egy tepsi méretű sütőlapra öntjük, majd kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, forrón tiszta konyharuhába tekerjük fel, és így hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: a tejet a cukorral főni tesszük. Hidegen hozzáöntjük a kikevert pudingport, így elkerüljük a csomók kialakulását. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd még forrón belekeverjük a margarint. A kihűlt piskótát kihajtogatjuk, és a krémet rákenjük. Ha marad egy kis krém, az élvezetes nassolnivaló a gyerekeknek.
Végül a piskótatekercs tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, és hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
