Elkészítése
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és langyos vizet. Ezt tovább keverjük, én általában robotgéppel szoktam. Külön tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájás masszához keverjük. Az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Miután kivettük a sütőből, a piskótát egy konyharuhába feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a krém hozzávalóit habosra kikeverjük, majd a kihűlt piskótát belül és kívül is ezzel töltjük.
Sztori:
Gyermekkoromban édesanyám sokat készített ilyen piskótatekercset. Nővéremmel mindig izgatottan vártuk, hogy elkészüljön. Úgy tűnik, ez a hagyomány öröklődött, mert az én gyerkőceim is nagyon imádják ezt a sütit.
