Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tészta

  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál langyos víz
  • 9 evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Töltelék

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 evőkanál kakaópor
Csokis piskótatekercs

Elkészítése

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és langyos vizet. Ezt tovább keverjük, én általában robotgéppel szoktam. Külön tálban a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájás masszához keverjük. Az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Miután kivettük a sütőből, a piskótát egy konyharuhába feltekerjük, és hagyjuk kihűlni. Közben a krém hozzávalóit habosra kikeverjük, majd a kihűlt piskótát belül és kívül is ezzel töltjük.

Sztori:

Gyermekkoromban édesanyám sokat készített ilyen piskótatekercset. Nővéremmel mindig izgatottan vártuk, hogy elkészüljön. Úgy tűnik, ez a hagyomány öröklődött, mert az én gyerkőceim is nagyon imádják ezt a sütit.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-piskotatekercs-2/