A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd pedig óvatosan, apránként adagolva, forgassuk hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe símitsuk el /38*31 cm/ (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), majd előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Kb negyed óra alatt kész is lesz.
A sütőpapírt eltávolítjuk, majd még melegen, egy nedves konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk 10-15 percig.
Negyed óra múlva lehet tölteni és feltekerni, illetve csokimázzal bevonni a sütinket.
A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, alaposan elkeverjük és a tekercsünkre öntjük. Miután megdermedt a máz, lehet szeletelni a csokis-kakaós piskótatekercsünket.
Jó sütizést mindenkinek!