Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 4 db tojásfehérje

Elkészítése

A margarint a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, a cukrot és egy csipet sót. Gyorsan összedolgozzuk, amíg egynemű tésztát kapunk. A tésztát hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

A tejet a csokoládéval együtt felforrósítjuk. Közben egy kis lábasban összekeverjük a cukrot a liszttel és a tojások sárgájával. Fokozatosan hozzáöntjük a csokis tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a még meleg csokis masszát.

Egy körülbelül 30×22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát két részre osztjuk, ügyelve arra, hogy az alsó laphoz kicsit nagyobb darabot hagyjunk. Az alsó lapot kinyújtjuk, és a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük. Gondosan belenyomkodjuk, majd beleöntjük a csokis masszát.

A másik tésztalapot is kinyújtjuk, és a csokis töltelékre helyezzük. A tetejét megkenjük cukros tejjel, és villával néhány helyen megszurkáljuk. Az előmelegített, 180 °C-os sütőben addig sütjük, amíg aranyszínűre nem sül.

Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-pite/