Elkészítése
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és szimpla, majd dupla hajtogatásokat végzünk négyszer, miközben minden hajtogatás után 30 percet pihentetjük a tésztát. A végén kinyújtjuk, és kb. 1-2 ujjnyi vastag csíkokat vágunk belőle.
A tésztacsíkokat habroló csövekre tekerjük, tojássárgájával lekenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A csőről még melegen lehúzzuk a rolókat, és hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínhabot felverjük, majd porcukorral, kakaóporral, rumaromával és csokiaromával ízesítjük. A kész krémet habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a kihűlt rolókat.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, a rolók végeit belemártjuk, majd rácsra helyezzük, hogy a csokoládé megdermedjen. Mielőtt a csoki teljesen megszilárdul, színes cukorkával díszítjük a rolókat.
Tipp: A tésztát egyszerűsíthetjük fagyasztott leveles tészta használatával. A rolókat más ízesítésű tejszínhabbal is megtölthetjük.
