Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis roló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 dkg só
  • 0,5 evőkanál ecet
  • 1,25 dl víz

Krémhez

  • 4 dl habtejszín (leverve )
  • rumaroma
  • csokoládé aroma
  • 4 dkg kakaópor
  • porcukor

Bevonáshoz

  • tortabevonó
  • színes cukorka

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és szimpla, majd dupla hajtogatásokat végzünk négyszer, miközben minden hajtogatás után 30 percet pihentetjük a tésztát. A végén kinyújtjuk, és kb. 1-2 ujjnyi vastag csíkokat vágunk belőle.

A tésztacsíkokat habroló csövekre tekerjük, tojássárgájával lekenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A csőről még melegen lehúzzuk a rolókat, és hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. A tejszínhabot felverjük, majd porcukorral, kakaóporral, rumaromával és csokiaromával ízesítjük. A kész krémet habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele a kihűlt rolókat.

A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, a rolók végeit belemártjuk, majd rácsra helyezzük, hogy a csokoládé megdermedjen. Mielőtt a csoki teljesen megszilárdul, színes cukorkával díszítjük a rolókat.

Tipp: A tésztát egyszerűsíthetjük fagyasztott leveles tészta használatával. A rolókat más ízesítésű tejszínhabbal is megtölthetjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-rolo/