Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Kakaós laphoz: 3 tojás 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 10 dkg finomliszt 2 ek kakaópor 1 ek rum 1 tk sütőpor A tortadarás lapokhoz: 5 tojás 15 dkg porcukor 15 dkg finomliszt 10 dkg tortadara 0,5 csomag sütőpor A krémhez: 6 dl tej 3 ek liszt 2 ek kakaópor 10 dkg cukor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.05.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

Kakaós laphoz:

  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek rum
  • 1 tk sütőpor

A tortadarás lapokhoz:

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg tortadara
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 30 ml rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj

A mázhoz:

  • 10 dkg csokoládé + 1 ek étolaj
  • 5 dk fehér csokoládé + 1 tk étolaj


Elkészítése:

A kakaós piskóta készítése:

A tojásokat a cukrokkal és a rummal habosra keverjük. (10 perc géppel)

A sütőport, a kakaóport és a lisztet összekeverjük, és a tojásos masszához keverjük egy fakanállal. 24×39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük 180 fokon, kb. 20 perc alatt.

A tortadarás lapok készítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is, végül a tortadarát. Két részre osztjuk a masszát, és külön-külön megsütjük egy 24×39 cm-es tepsiben.

Krém készítése:

A tejet a liszttel, a kakaóporral, a cukrokkal csomómentesre keverjük. Felfőzzük, a csokoládét darabokra törve hozzákeverjük.
Addig főzzük, míg jól besűrűsödik, majd kihűtjük.

A kihabosított margarinnal jól összekeverjük, rumaromával ízesítjük. A lapokat betöltjük a krémmel, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval bevonjuk. Ehhez a fehér csokoládét 1 tk olajjal, a kakaós csokoládét pedig 1 ek olajjal mikróban felolvasztjuk. Először a kakaós csokival vonjuk be, majd csíkokban felvisszük rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogatjuk.

Nagyon finom sütemény lett a végeredmény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is