Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-szilvakrémes tart recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kekszes alap

  • 15 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg olvasztott vaj

Szilvakrém

  • 60 dkg szilva
  • 4 evőkanál cukor
  • 0,5 citrom leve
  • 5 dkg csokoládé
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Díszítés

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanál étolaj

Elkészítése

A kekszes alaphoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszát egy nagyobb vagy 3-4 kisebb piteformába (12 cm) nyomkodjuk úgy, hogy legyen legalább 2 cm-es pereme is.

180 °C-on 15 percig sütjük.

A szilvát kimagozzuk és feldaraboljuk, azután egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet és egy kis vizet aláöntve addig főzzük, amíg a szilva összeesik. Botmixerrel pürésítjük és alacsony lángon sűrű krémmé főzzük. Végül belekeverjük a csokoládét is.

A csokoládés szilvakrémet a kihűlt kekszes alapra öntjük és olvasztott csokoládé-olaj keverékével díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-szilvakremes-tart/