Elkészítése
Előkészítés
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Egy 25×35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az étcsokoládét apróra vágjuk, majd a sütőporral elkevert liszthez forgatjuk.
Tészta
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd a csokoládés lisztet. Végül több részletben óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Sütés
A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét sűrűn kirakjuk a félbevágott szilvával, a vágott felükkel felfelé. A süteményt kb. 1 órán át sütjük a sütő középső rácsán, tűpróbáig. Ha a teteje túlságosan pirulna, alufóliával letakarjuk.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágjuk. Tálalás előtt fahéjas porcukorral meghintjük.
Tipp
A szilva mellett más gyümölccsel, például meggyel vagy körtével is elkészíthető. A tésztába tehetünk durvára vágott diót vagy mandulát is, ami ropogósabbá teszi a süteményt.
