Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis-szilvás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 600 g szilva (magozott )
  • 100 g étcsokoládé
  • 0,5 tasak sütőpor (6 g)
  • 300 g finomliszt
  • 3 db tojás
  • só
  • 60 g cukor
  • 140 g vaj (vagy margarin)
  • 140 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl tej
  • fahéjas porcukor (a szóráshoz )

Elkészítése

Előkészítés

A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Egy 25×35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az étcsokoládét apróra vágjuk, majd a sütőporral elkevert liszthez forgatjuk.

Tészta

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd a csokoládés lisztet. Végül több részletben óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

Sütés

A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét sűrűn kirakjuk a félbevágott szilvával, a vágott felükkel felfelé. A süteményt kb. 1 órán át sütjük a sütő középső rácsán, tűpróbáig. Ha a teteje túlságosan pirulna, alufóliával letakarjuk.

A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd kockákra vágjuk. Tálalás előtt fahéjas porcukorral meghintjük.

Tipp

A szilva mellett más gyümölccsel, például meggyel vagy körtével is elkészíthető. A tésztába tehetünk durvára vágott diót vagy mandulát is, ami ropogósabbá teszi a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-szilvas-kocka/