Elkészítése
A tojásfehérjét habbá verjük a cukor felével. A tojássárgáját összekeverjük a vízzel, olajjal és a maradék cukorral, amíg sűrű masszát nem kapunk, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjehabot. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elvegyítjük, és belekeverjük a tojásos masszába. Sütőpapíros sütőlapon, 170-180 fokon megsütjük, majd kettévágjuk (34×37 cm-es tepsiben sütve).
A tejfölt, a hab kétharmadát és a többi hozzávalót (kivéve a kekszet) összekeverjük, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Az alsó lapot megkenjük a tejfölös-citromos krémmel, kirakjuk keksszel, majd ismét tejfölt kenünk a kekszek tetejére.
A másik csokis lapot ráhelyezzük, majd a tetejére is krémet kenünk. Végül a maradék tejszínhabbal díszítjük, és szőlőszemekkel, illetve kandírozott gyümölccsel dekoráljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
