Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis tejszínes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 9 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém

  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 teáskanál zselatin

Máz

  • 15 dkg tortabevonó
  • olaj

Elkészítése

A tojást nagyon habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beleszitálom a sütőporos kakaós lisztet. Három egyforma lapot sütök belőle 30×22 cm-es tepsiben, a sütési idő tepsinként 10 perc. Félreteszem hűlni, és közben elkészítem a krémet.

A pudingport és a cukrot felfőzöm a tejben, hozzáteszem az aromát, majd hűlni hagyom. A margarint, a cukrot és a kakaóport habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összeturmixolom, hogy jó krémes legyen. Az alsó lapra rákenem a krémet, és hűtőbe teszem.

Elkészítem a tejszínt. A zselatint felmelegítem, és a felvert tejszínhabba keverem. A krémre ráteszem a középső lapot, arra kenem a tejszínt, végül az utolsó lapot is ráteszem és jól lenyomkodom.

A csokit megolvasztom, belekeverem az olajat, és rákenem az utolsó lapra. Két kanálnyit félreteszek, és amikor már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit rácsorgatom. Pár órára hűtőbe teszem.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-tejszines-szelet/