Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis tejszínes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Krémhez

  • 9 dl tej
  • 3 csomag tejszínízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 10 dkg étcsokoládé (vagy 2 ek kakaó)

Elkészítése

Tészta:

A tojások sárgáját a cukorral és a forró vízzel habosra keverjük. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összeszitáljuk, majd óvatosan a tojásos keverékhez adjuk. Végül a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a masszába forgatjuk.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 30×40 cm-es) öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. A megsült tésztát teljesen kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk.

Krém:

A pudingport a tejben, cukor nélkül sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként a kihűlt pudinghoz adjuk, hogy egységes, sima krémet kapjunk.

A krémet két részre osztjuk. Az egyik adaghoz az olvasztott fehér csokoládét keverjük, a másikhoz pedig az olvasztott étcsokoládét vagy a kakaót. Mindkét krémet alaposan elkeverjük.

Összeállítás:

Az alsó kakaós lapot az étcsokoládés krémmel megkenjük, majd ráhelyezzük a második kakaós lapot. Erre a fehércsokoládés krémet simítjuk.

Díszítés:

A sütemény tetejét csokidarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk.

Tálalás:

Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a krémek megszilárduljanak, majd szeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-tejszines/