Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis virág recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojás

A habhoz

  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor

A bevonáshoz

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 0,5 dl étolaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagra nyújtjuk. Virág formájú kiszúróval kiszaggatjuk. Minden második korong közepét is kiszúrjuk.

A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon aranybarnára sütjük.

A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.

A kihűlt korongokat olvasztott csokoládéba mártjuk. Amikor a csokoládé megdermedt, az alsó lapra habot halmozunk.

A tetejére egy-egy lyukas korongot teszünk, a közepébe pedig epret helyezünk – de más gyümölcs is jól illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-virag/