Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokis zabkeksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál fahéj (vagy mézeskalács fűszer)
  • 0,5 üveg vanília aroma
  • 35 dkg zabpehely
  • 35 dkg finomliszt
  • 10 dkg étcsokoládé (nálunk fele-fele arányban fehér és étcsoki)
  • 10 dkg dió (nálunk volt benne durvára vágott sótlan mandula is)
  • 10 dkg aszalt gyümölcs (vörös áfonya és mazsola vegyesen)
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, aromát, fahéjat és jól kikeverjük robotgéppel, majd a tojásokat is hozzáadjuk és egyneműre keverjük a masszát.

Beleszórjuk a csokit, magvakat és az asztalt gyümölcsöket, alaposan elkeverjük, majd a lisztet és a zabpelyhez hozzáadva összegyúrjuk a masszát.

Három nagyobb tepsit előkészítünk és sütőpapírral béleljük.

A tepsire evőkanállal vagy fagyis kanállal egyforma nagyságú halmokat teszünk a masszából, majd kézzel szétnyomkodjuk és az ujjainkkal nagyjából kör alakúra formázzuk.

Az előmelegített sütőben kb 170 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük. Figyeljük, nehogy megégjen, mivel minden sütő más!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokis-zabkeksz/