Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Sütemény receptek

Csokis-habos mámor

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 24*39 cm-es tepsi sütőpapírral bélelve Piskótához: 9 tojásfehérje 18 dkg cukor 27 dkg liszt 18 dkg olvasztott vaj 1 cs vaníliás cukor 2 fél marék csokis gabonapehely Krémhez: 2 cs tejszínízű pudingpor 20 dkg cukor 25 dkg vaj 5,5 dl tej Mázhoz: 10 dkg tortabevonó csokoládé 1 ek olaj Elkészítése: A tojásfehérjéket a cukorral […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.11.06.

Elkészítése

Hozzávalók:
24*39 cm-es tepsi sütőpapírral bélelve

Piskótához:

  • 9 tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 27 dkg liszt
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 fél marék csokis gabonapehely

Krémhez:

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 5,5 dl tej

Mázhoz:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 ek olaj


Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük. A piskóták tetejére egy-egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg.

A tejet a pudingokkal, cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk.

A tésztalapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. A krém 3/4-es résztét két részre osztjuk.

Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra, majd ráfordítjuk a második lapot, úgy, hogy a gabonapelyhes fele kerüljön a krémes részre és a sima része legyen felül, majd ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a maradék krémet és ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül.

Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.

Maradék tojásfehérjéből készítettem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is