Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, és tovább habosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és szép fényes állagúvá habosítjuk. A lisztet fakanállal keverjük hozzá kis adagokban, miután előtte egy késhegynyi szódabikarbónát adtunk hozzá. Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az első 10 percben ne […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, és tovább habosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és szép fényes állagúvá habosítjuk. A lisztet fakanállal keverjük hozzá kis adagokban, miután előtte egy késhegynyi szódabikarbónát adtunk hozzá.

Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Ha kész, kivesszük, és egy lisztezett deszkán hagyjuk kihűlni.

A krémhez a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd puha csokit vagy kakaót keverünk hozzá. Rövid időre hűtőbe tesszük.

Ha a piskóta kihűlt, háromfelé vágjuk, és a lapokat megkenjük a csokis krémmel. Összerakjuk a tortát, és a krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát. A tetejét marcipánnal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is