Elkészítése
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, és tovább habosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és szép fényes állagúvá habosítjuk. A lisztet fakanállal keverjük hozzá kis adagokban, miután előtte egy késhegynyi szódabikarbónát adtunk hozzá.
Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Ha kész, kivesszük, és egy lisztezett deszkán hagyjuk kihűlni.
A krémhez a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd puha csokit vagy kakaót keverünk hozzá. Rövid időre hűtőbe tesszük.
Ha a piskóta kihűlt, háromfelé vágjuk, és a lapokat megkenjük a csokis krémmel. Összerakjuk a tortát, és a krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát. A tetejét marcipánnal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!

