Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olaj
  • 7 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin

Máz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztához a tojássárgákat, vizet, olajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, majd apránként beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is.

Egy 22 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Rácson kihűtjük.

A krémhez a pudingport a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük, ezután összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal.

A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. Rásimítjuk a krém háromnegyed részét az alsó lapra és rátesszük a felsőt, majd a maradék krémmel körbekenjük a torta tetejét és oldalát.

A csokitkat gőz felett felolvasztjuk (az étcsokit 2 evőkanál olajjal, a fehéret 1 evőkanállal) és utolsó lépésként bevonjuk a torta tetejét az olvasztott étcsokoládéval. A fehér csokival dekoráljunk kreatívan.

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokitorta-14/