Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • kakaó
  • marcipán (a díszítéshez)
Csokitorta

Elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, és tovább habosítjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és szép fényes állagúvá habosítjuk. A lisztet fakanállal keverjük hozzá kis adagokban, miután előtte egy késhegynyi szódabikarbónát adtunk hozzá.

Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Ha kész, kivesszük, és egy lisztezett deszkán hagyjuk kihűlni.

A krémhez a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd puha csokit vagy kakaót keverünk hozzá. Rövid időre hűtőbe tesszük.

Ha a piskóta kihűlt, háromfelé vágjuk, és a lapokat megkenjük a csokis krémmel. Összerakjuk a tortát, és a krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát. A tetejét marcipánnal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokitorta/