Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A két ízű kalács igazi ünnepi finomság, ami egyszerre hozza el a mákos és a diós sütemények hangulatát. Puha, foszlós tésztája és gazdag töltelékei miatt vendégvárónak vagy családi alkalmakra is tökéletes választás. Egy falat belőle rögtön meghozza az otthonos, meghitt hangulatot.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.22.

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a felfuttatott élesztővel együtt dagasztógép spiráljával vagy kézzel alaposan összedolgozzuk. Letakarva, huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez a darált mákot porcukorral, vaníliás cukorral, tejjel és mazsolával keverjük össze. A diós töltelékhez a darált diót porcukorral, reszelt citromhéjjal, tejjel és mazsolával vegyítjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd két egyforma méretű téglalappá nyújtjuk. Az egyikre a mákos, a másikra a diós tölteléket egyenletesen rásimítjuk, majd mindkettőt szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A két rudat összesodorjuk, és sütőpapírral bélelt, szögletes őzgerincformába tesszük.

A tetejét felvert tojással megkenjük, villával több helyen megszurkáljuk, majd hideg sütőbe helyezzük. A sütő bemelegedésétől számítva kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, hogy még ünnepibb legyen, a tetejét megszórhatjuk szeletelt mandulával vagy durvára vágott dióval. A mákos tölteléket egy kevés reszelt almával is feldobhatjuk, ami szaftosabbá és frissebbé teszi a kalácsot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is