Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokival csorgatott diós-rumos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a felfuttatott élesztővel együtt dagasztógép spiráljával vagy kézzel alaposan összedolgozzuk. Letakarva, huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez a darált mákot porcukorral, vaníliás cukorral, tejjel és mazsolával keverjük össze. A diós töltelékhez a darált diót porcukorral, reszelt citromhéjjal, tejjel és mazsolával vegyítjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd két egyforma méretű téglalappá nyújtjuk. Az egyikre a mákos, a másikra a diós tölteléket egyenletesen rásimítjuk, majd mindkettőt szorosan feltekerjük, mint a bejglit. A két rudat összesodorjuk, és sütőpapírral bélelt, szögletes őzgerincformába tesszük.

A tetejét felvert tojással megkenjük, villával több helyen megszurkáljuk, majd hideg sütőbe helyezzük. A sütő bemelegedésétől számítva kb. 25 perc alatt szép pirosra sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp

Ha szeretnénk, hogy még ünnepibb legyen, a tetejét megszórhatjuk szeletelt mandulával vagy durvára vágott dióval. A mákos tölteléket egy kevés reszelt almával is feldobhatjuk, ami szaftosabbá és frissebbé teszi a kalácsot.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokival-csorgatott-dios-rumos-kocka/