Elkészítése
Hozzávalók:
- 20 dkg sütőtök (megpucolva, megsütve)
- 10 dkg háztartási keksz (darálva)
- 1 dl tej (amennyit felvesz)
- 8 teáskanál cukor
- 1 késhegynyi gyömbér
- 4 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 5 teáskanál víz
- 5 dkg zabpehely
Elkészítése:
A megsült tököt összekeverjük a darált keksszel, 4 teáskanál cukorral, késhegynyi gyömbérrel. Fokozatosan öntjük hozzá a tejet, hogy lássuk, mennyit vesz fel. Akkor jó a massza, ha ragacsos, de nem híg. 15 percre hűtőbe tesszük.
A kakaót, 4 teáskanál cukrot és 5 teáskanál vizet simára keverjük, majd a mikróban 10 másodpercig melegítjük, majd felhasználásig hűtőben pihentetjük.
Egy golyónyit veszünk a tenyerünkbe a sütőtökös masszából, kilapítjuk, közepébe a kakaókrémből teszünk egy keveset. Golyót formálunk belőle úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki.
A kész golyót zabpehelybe forgatjuk.
[box style=”info”]Dupla adag ajánlott ..[/box]


