Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládé mousse recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése

A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, de a csokit bőven elegendő 50-60 fokra melegíteni ahhoz, hogy a szépen megolvadjon. Figyelem, ha a csokit túlmelegítjük, akkor nagyon hamar megköt, és a csokoládé mousse nem lesz olyan krémes állagú.

A 2 tojás sárgáját verjük fel, majd jól keverjük hozzá a csokihoz, de ekkor már nincs szükség a gőzfürdőre.

Az 5 tojás fehérjét verjük habbá a porcukorral, majd a fehérje harmadát keverjük hozzá a csokihoz. Ha ez megvan, akkor a tojásfehérje másik két harmadát is keverjük hozzá a csokoládé mousse-hoz, de itt már legyünk óvatosak, és ne törjük össze a habot.

A csokoládé mousse-t ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és utána fogyasszuk.

A csokoládé mousse receptből nyugodtan ki lehet hagyni a cukrot. Én imádom az étcsoki keserű ízét, ha csak nem kérik külön, akkor cukor nélkül készítem ezt az édességet.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolade-mousse/