Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládé puding amarettinivel és erdei gyümölcsökkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • áfonyadzsem
  • amarettini keksz
  • juharszirup

Elkészítése

A pudingport a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük 0,5 liter tej és 2-3 evőkanál cukor felhasználásával. Amikor elkészült, átlátszó poharakba adagoljuk, majd hagyjuk teljesen megdermedni.

Ha a puding megszilárdult, a tetejét vastagon megkenjük áfonya dzsemmel. Erre kisebb darabokra tört amarettini kekszek kerülnek. Aki szeretné, a kekszeket előtte rövid ideig rumban is megáztathatja. A tetejére fagyasztott erdei gyümölcsöket szórunk, végül juharsziruppal meglocsoljuk az egészet.

Tipp

A desszertet díszíthetjük friss mentalevéllel vagy reszelt csokoládéval is. Ha nincs amarettini, használhatunk más omlós kekszet is, de a mandulás ízű amarettini adja meg igazán a különleges karakterét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolade-puding-amarettinivel-es-erdei-gyumolcsokkel/