Elkészítése
Szuflé
A csokoládét és a vajat vízgőz felett lassan felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a csokoládés-vajas keveréket és a lisztet.
A szufléformákat kivajazzuk, majd liszttel vagy kakaóporral beszórjuk. A masszát a formákba töltjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 9–10 percig sütjük. A belseje ekkor még lágy és folyós marad.
Málnaöntet
A málnát egy kisebb edénybe tesszük, kevés cukorral megszórjuk, és átforraljuk. Szűrőn áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk, így selymes öntetet kapunk.
Tálalás
A frissen sült szuflét forrón tálaljuk, a tetejére vagy mellé kanalazva a málnaöntettel.
Tipp
A szuflé mellé kínálhatunk egy gombóc vaníliafagylaltot is, amely remekül kiegészíti a forró, folyós csokoládét. A málna helyett más bogyós gyümölccsel, például áfonyával vagy ribizlivel is elkészíthető az öntet.
