Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládé szuflé málnaöntettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g étcsokoládé (jó minőségű )
  • 150 g vaj (plusz a forma kikenéséhez)
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál finomliszt

A forma szórásáshoz

  • kakaópor

Málna öntet

  • 25 dkg málna
  • 2-3 evőkanál cukor

Elkészítése

Szuflé

A csokoládét és a vajat vízgőz felett lassan felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, ezután hozzáadjuk a csokoládés-vajas keveréket és a lisztet.

A szufléformákat kivajazzuk, majd liszttel vagy kakaóporral beszórjuk. A masszát a formákba töltjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 9–10 percig sütjük. A belseje ekkor még lágy és folyós marad.

Málnaöntet

A málnát egy kisebb edénybe tesszük, kevés cukorral megszórjuk, és átforraljuk. Szűrőn áttörjük, hogy a magokat eltávolítsuk, így selymes öntetet kapunk.

Tálalás

A frissen sült szuflét forrón tálaljuk, a tetejére vagy mellé kanalazva a málnaöntettel.

Tipp

A szuflé mellé kínálhatunk egy gombóc vaníliafagylaltot is, amely remekül kiegészíti a forró, folyós csokoládét. A málna helyett más bogyós gyümölccsel, például áfonyával vagy ribizlivel is elkészíthető az öntet.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolade-szufle-malnaontettel/