Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládé torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál holland kakaópor

Máz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Díszítés

  • csokoládé reszelék
  • cukorvirág

Elkészítése

A tojás fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaóport.

A jól eldolgozott masszát csatos, 28 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.

A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab hozzádolgozzuk a kakaóport is.

Az alsó lapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük krémmel és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbevonjuk.

A csokoládét az étolajjal sűrű kevergetés közepette vízgőz felett felolvasztjuk, majd mikor már langyosra hűlt, akkor a torta tetejére öntjük és elsimítjuk.

A tortát csokoládé reszelékkel és cukorvirágokkal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokolade-torta-8/