Elkészítése
Hozzávalók:
- 35 dkg tönkölybúza liszt
- 13 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 1 citrom héja reszelve
- 6 g sütőpor
- 1 tojássárgája
- 5 dkg tejföl
- 4 dkg földimogyoró forgács
- 1 tojásfehérje
- 20 dkg étcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a tojás és a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtjuk.
1 órát hideg helyen pihentetjük
Lisztezett munkalapon kb. 6 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra rakjuk, tojásfehérjével lekenjük, és földimogyoró forgácsokat szórunk a tetejére.
170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belemártjuk a keksz egy részét.
[box style=”info”]Ünnepek előtt néhány nappal már elkészíthető, zárt dobozban eltartható.[/box]

