Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládéba mártott keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg tönkölybúza liszt
  • 13 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 citrom héja reszelve
  • 6 g sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg tejföl
  • 4 dkg földimogyoró forgács
  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 ek olaj


Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a tojás és a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtjuk.
1 órát hideg helyen pihentetjük

Lisztezett munkalapon kb. 6 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk.

Sütőpapírral leterített sütőlapra rakjuk, tojásfehérjével lekenjük, és földimogyoró forgácsokat szórunk a tetejére.

170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belemártjuk a keksz egy részét.

[box style=”info”]Ünnepek előtt néhány nappal már elkészíthető, zárt dobozban eltartható.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokoladeba-martott-keksz/