Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csokoládékenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 17 dkg finomliszt
  • 7 dkg vágott dió
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Először a 7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 20 dkg porcukrot, és tovább verjük, amíg a hab ismét kemény nem lesz. Folyamatos keverés közben lassan hozzáöntjük a 6 dkg olvasztott vajat, és rövid ideig még verjük a masszát.

Ezután beleszitáljuk a 17 dkg finomlisztet, majd hozzáadjuk a 7 dkg durvára vágott diót és a 10 dkg darabkákra tördelt csokoládét. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy egyenletes tésztát kapjunk.

A kész masszát egy előzőleg kivajazott és lisztezett őzgerincformába öntjük. Az előre bemelegített sütőben, lassú tűzön sütjük, amíg a sütemény megsül és aranybarna lesz. Miután kihűlt, a formából kivéve megszórjuk porcukorral, és már tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/csokoladekenyer/